۱۷ اسفند ۱۳۸۸، ۱۲:۱۴

در برنامه پنجم توسعه؛

نرخ بیکاری خراسان جنوبی سالانه نیم درصد کاهش می یابد

نرخ بیکاری خراسان جنوبی سالانه نیم درصد کاهش می یابد

بیرجند - خبرگزاری مهر: استاندار خراسان جنوبی گفت: طی سیاست گذاری های انجام شده در برنامه پنجم توسعه سالانه نیم درصد نرخ بیکاری استان کاهش می یابد.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، قهرمان رشید صبح دوشنبه در هفتمین کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان به طراحی یک جمع بندی جامع در راستای ایجاد اشتغال بر اساس میزان توان و بضاعت در استان اشاره کرد و افزود: در این راستا میزان اشتغال در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات مشخص شده است.

وی با بیان اینکه بر اساس این جمع بندی میزان اشتغال ایجاد شده در سال آینده باید به نه هزار و 998 شغل برسد، اظهار داشت: نرخ بیکاری استان در حال حاضر 9.6 درصد است که با ایجاد این میزان شغل باید به 9.1 درصد در سال 89 برسد.

رشید با اشاره به اینکه در سال 90 باید نرخ بیکاری به 8.6 درصد، در سال 91 به هشت درصد، سال 92 به 7.5 درصد و این رقم به هفت درصد در سال 93 برسد، افزود: در این راستا باید در سال 91 بالغ بر 11 هزار و 264 شغل، سال 92 باید 11 هزار و 569 شغل و در سال 93 باید 12 هزار و 129 شغل در استان ایجاد شود تا به نرخ مورد نظر برسیم.

وی مجموع شغلی که باید در پنج سال برنامه توسعه ایجاد شود را 550 هزار و 463 شغل عنوان کرد و بیان داشت: میانگین شغل ایجاد شده طی این مدت باید 11 هزار و 183 شغل در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات باشد.

این مقام عالی دولت در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه رشد در بخش های کشاورزی و صنعت خود به خود موجب رشد اشتغال در بخش خدمات خواهد شد، افزود: میانگین شغل ایجاد شده در بخش خدمات در پنج سال برنامه 35 درصد خواهد بود.

رشید به میزان شغلی که باید در بخشهای مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات در پنج سال برنامه ایجاد شود، اشاره کرد و ادامه داد: در سال 89 باید در صنعت دو هزار و 400 شغل، کشاورزی سه هزار و 81 شغل و خدمات چهار هزار و 529 شغل ایجاد شود.

وی اضافه کرد: این رقم باید در سال 93 به چهار هزار و 60 شغل در بخش صنعت، سه هزار و 757 در کشاورزی و چهار هزار و 529 شغل در بخش خدمات برسد.

رشید افزایش سطح تولید و سرمایه در جامعه را از مهمترین عوامل موثر در کاهش بیکاری در استان برشمرد و عنوان کرد: اصلاح سیاستهای اقتصادی با محور قرار دادن بیکاری و تاکید بر اصلاحات ساختاری اقتصاد، توجه به کافی به بازار سرمایه، پیوند سرمایه گذاری و تولید و رشد صادرات از جمله عوامل تاثیر گذار در این امر هستند.

وی همچنین حمایت مالی از سرمایه گذاران، تصمیم و شتاب بیشتر در اجرای طرحهای نیمه تمام، متناسب سازی آموزشها و مهارتهای نیروی کار با نیاز بازار کار جهت افزایش بهره وری، ارتقاء فرهنگ و اخلاق کار و کارآفرینی، تقویت و حمایت از آموزش های فنی و حرفه ای و علمی و کاربردی، تقویت و حمایت از توسعه فعالیتهای گمرکی و...را از جمله راهکارهای بیشنهاد شده در راستای ایجاد اشتغال در استان برشمرد.

استاندار خراسان جنوبی در پایان از مسئولین دستگاه های اجرایی خواست بحث اشتغال و پرداخت تسهیلات را جدی بگیرند و با همکاری و تعامل بیش از پیش مسئله اشتغال را که دغدغه اصلی مردم است، رفع کنند.

کد خبر 1047659

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha